Skype Özellikleri


Hemen hemen her ülkeden yoğun bir kullanıcı kitlesine sahip olan Skype’ın, Microsoft tarafından satın alınmasının ardından kitlesini daha da genişletti. Bu artışın en büyük sebeplerinden biri de, anlık mesajlaşma servisi denince ilk akla gelen servis olan Windows Live Messenger’ın, 2013 yılı içerisinde Microsoft tarafından tamamen kaldırılacak olmasıdır. Bu kararda en büyük etkenlerden biri, Skype’ın Microsoft tarafından satın alınması oldu.
İlk bakışta Skype, Messenger ile benzer özellikleri taşıyor gibi görünse de, Messenger’a göre Skype, daha kapsamlı ve daha sade bir arayüze sahip. Piyasaya ilk çıktığı zamanlarda Skype, görüntülü ve sesli konuşma yapmaya olanak sağlayan bir uygulama olarak tanıtılmıştı. Bu politika, Skype’ın oldukça geniş kitlelere hitap etmesini sağladı. Skype, Windows Live Messenger gibi yerinde saymak yerine, kendini geliştirerek, ortak sohbet yapabilme özelliğinin yanı sıra, açılan herhangi bir sohbet grubuna dünyanın her yerinden insanların dahil olabildiği ve seviyeli tartışmaların yapılabildiği sanal bir platform haline dönüştü.
Kişileri kolay yoldan arayabilme özelliği sayesinde de, Windows Live Messenger’ın önüne bir adım daha geçen Skype, görüntülü konuşma da kullanıcılarına avantajlar sağlıyor. Görüntülü ya da yazılı olarak sohbet etmek istediğiniz kişiyi listenize ekleyip anında görüntülü veya yazılı sohbet etmeye başlayabilirsiniz. Görüntülü sohbet esnasında, dilerseniz mikrofon yardımı ile sesli sohbette de bulunabilirsiniz, ayrıca bu süreçte yazma özelliği de her daim elinizin altında bulunuyor.
Tüm bunlara ek olarak Skype, kullanıcılara birbirlerini detaylı olarak tanıma fırsatı sağlıyor. Kullanıcılar, biyografi bölümünde yaşadığı ülke, isim, yaş vb. gibi birçok bilgilerini belirtebiliyor. Böylece konuşma esnasında iki taraf da karşılıklı olarak, sağ üst köşede bulunan profil bilgileri kısmında kişilere ait bilgiler görüntülenebiliyor.

Bir önceki yazımız olan Skype Kurulumu adlı konumuzu okuyabilirsiniz.

Etiketler: skype, skype nedir, skype özellikleri, skype özellikleri nedir

0 yorum :

Yorum Gönder

Etiketler

skype skype indir skype nedir skype kullanımı skype arkadaş ekleme skype da kişi ekleme skype de kişi eklemesi skype kaydol skype kişi ekleme skype kişi ekleyemiyorum skype kişi nasıl eklenir skype nasıl arkadaş eklenir skype nasıl kayıt olunur skype yükle 1den fazla skype açmak Echo / Sound Test Service Nedir? MSN hesabıyla Skype’a giriş yapmak Skype Hesap Şifresini Değiştirme Skype Kişi Silme Skype Çoklu Görüşme Özelliği birden fazla skype açmak dosya gönderme kişi listesinden kaldırma kontör msn msn güncellemesi msn ile skype açmak msn skype msn yeni bir sürüm var uyarısı skype .oklu görüşme skype arama skype arama kontör skype aç skype dosya aktarımı skype dosya gönderme skype geçiş skype görüntülü konuşma skype görüşme skype gülücük ekleme skype gülücükler skype hakkında skype ifade ekleme skype indir gezginler skype indirme skype kayıt skype kayıt olmak skype kontör skype kontör almak skype konuşma skype kurulumu skype mesaj gönderme skype mesaj göndermek skype nasıl indirilir skype nasıl kişi ekleniyor skype nasıl kurulur skype programına geçiş skype resim gönderme skype ses testi skype sesim çalışmıyor skype smiley skype smiley ekleme skype smiley kısayolları skype sms skype sms atma skype sms gönderme skype sms göndermek skype tabletten kayıt skype telefodan kayıt skype toplu görüşme skype toplu konuşma skype çoklu konuşma skype çoklu oturum skype çoklu oturum açmak skype özellikleri skype özellikleri nedir skype üye ol skype şifre değiştir skype şifre değiştirme skype şifresi nasıl değiştirilir skype'tan cep telefonuna mesaj skypeta kişi listesinden kaldırmak skypeta kişi silme skypetan nasıl dosya gönderilir çoklu skype kullanımı çoklu skype nasıl açarım şifre değiştirme şifre nasıl değiştirilir

Arşiv

Popüler Yayınlar

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Tüm Hakları Saklıdır - skype, skype indir, skype yükle, skype aç, skype kaydol: Skype Özellikleri