Sesli ve görüntülü konuşma denince akla ilk gelen programlardan biri Skype’dır. Skype, piyasaya yazılı mesajlaşmaktan daha çok görsel ve işitsel iletişime önem veren bir program olarak çıkmıştı. Ancak daha sonra anlık mesajlaşmaya da ağırlık verildi.
Anlık mesajlaşma yerine görsel ve işitsel iletişime ağırlık vermiş olması Skype’ı diğer programlardan ayıran bir nitelik yaptı. Yerinde saymak yerine yıllarca gelişen ara yüzü ile Skype, Microsoft tarafından satın alındı ve sosyal medyanın güçlenmesiyle ağır kan kaybeden Windows Live Messenger’ın çok yakında kullanıma kapatılacağı Microsoft tarafından duyuruldu. Bunun üzerine Skype ile henüz tanışmamış olan birçok kullanıcı Skype programına geçiş yaptı. Windows Live Messenger programına alışmış olan kullanıcılar için bu durum dezavantaj gibi görünse de, birçok konuda Windows Live Messenger’dan önde olan Skype, kullanıcılarına oldukça fazla olanak sağlıyor. Bu kullanıcıların da, Skype’ın avantajlı dünyasını zaman içinde keşfettikçe, programa kolay adapte olacağına inanıyoruz.
Sesli ve görüntülü konuşma özelliği ile ön plana çıkan Skype’da, karşımızdaki kişi ile nasıl görüntülü sohbet başlatacağımızı ele alacağız bu konumuzda. Öncelikle, hesap bilgilerimiz ile Skype’a giriş yapıyoruz. Bunun ardından sohbet etmek istediğimiz çevrimiçi kişinin hesabının üzerine çift tıklıyoruz. Açılan sohbet penceresinden, karşımızdaki kişinin profil resminin hemen altında bulunan yeşil “Görüntülü Çağrı Yap” butonuna tıklıyoruz. Bunun üzerine karşı tarafa göndermiş olduğunuz görüntülü sohbet talebini, karşıdaki kişinin de onaylamasıyla, görüntülü sohbeti başlatmış oluyorsunuz.

Bir önceki yazımız olan MSN hesabıyla Skype’a Giriş Yapmak adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

Etiketler: skype, skype görüntülü konuşma, skype konuşma, skype kullanımı,

0 yorum :

Yorum Gönder

Etiketler

skype skype indir skype nedir skype kullanımı skype arkadaş ekleme skype da kişi ekleme skype de kişi eklemesi skype kaydol skype kişi ekleme skype kişi ekleyemiyorum skype kişi nasıl eklenir skype nasıl arkadaş eklenir skype nasıl kayıt olunur skype yükle 1den fazla skype açmak Echo / Sound Test Service Nedir? MSN hesabıyla Skype’a giriş yapmak Skype Hesap Şifresini Değiştirme Skype Kişi Silme Skype Çoklu Görüşme Özelliği birden fazla skype açmak dosya gönderme kişi listesinden kaldırma kontör msn msn güncellemesi msn ile skype açmak msn skype msn yeni bir sürüm var uyarısı skype .oklu görüşme skype arama skype arama kontör skype aç skype dosya aktarımı skype dosya gönderme skype geçiş skype görüntülü konuşma skype görüşme skype gülücük ekleme skype gülücükler skype hakkında skype ifade ekleme skype indir gezginler skype indirme skype kayıt skype kayıt olmak skype kontör skype kontör almak skype konuşma skype kurulumu skype mesaj gönderme skype mesaj göndermek skype nasıl indirilir skype nasıl kişi ekleniyor skype nasıl kurulur skype programına geçiş skype resim gönderme skype ses testi skype sesim çalışmıyor skype smiley skype smiley ekleme skype smiley kısayolları skype sms skype sms atma skype sms gönderme skype sms göndermek skype tabletten kayıt skype telefodan kayıt skype toplu görüşme skype toplu konuşma skype çoklu konuşma skype çoklu oturum skype çoklu oturum açmak skype özellikleri skype özellikleri nedir skype üye ol skype şifre değiştir skype şifre değiştirme skype şifresi nasıl değiştirilir skype'tan cep telefonuna mesaj skypeta kişi listesinden kaldırmak skypeta kişi silme skypetan nasıl dosya gönderilir çoklu skype kullanımı çoklu skype nasıl açarım şifre değiştirme şifre nasıl değiştirilir

Arşiv

Popüler Yayınlar

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Tüm Hakları Saklıdır - skype, skype indir, skype yükle, skype aç, skype kaydol: Skype’ta Görüntülü Sohbet